Caută
Close this search box.

Casa Albă: Fereastra pentru o invazie a Rusiei rămâne deschisă

Casa Albă subliniază miercuri seară că intervalul de timp pentru un potențial atac al Rusiei asupra Ucrainei încă este deschis și a avertizat că Rusia ar putea fabrica un pretext pentru o incursiune pe baza unor raportări false privind gropi comune în Donbas, relatează CNN.

Tema unui „genocid” în zonă a fost invocată de Vladimir Putin la conferința de presă de marți cu cancelarul Germaniei, Olaf Scholz. Ulterior, într-o conferință de presă separată, Scholz a ținut să remarce că Putin a folosit greşit termenul de „genocid”, transmite TVR.

„Suntem încă în intervalul în care credem că un atac ar putea începe oricând”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki.

Psaki a subliniat că Statele Unite nu pot crede pur și simplu afirmațiile Rusiei privind detensionarea situației.

„E o diferență între ce spune Rusia și ce face Rusia”, a declarat Psaki, care a remarcat că trupele rusești rămân masate amenințător la granița cu Ucraina.

Întrebată de jurnalistul CNN Kaitlan Collins cum ar arăta o detensionare substanțială a situației, secretarul de presă a răspuns: „Vom ști când o vom vedea”.

Potrivit Casei Albe, Statele Unite așteaptă să vadă o „reducere verificabilă” a trupelor de la granița cu Ucraina.

Psaki a repetat avertismentele privind posibile evenimente „sub steag fals”, menite să creeze un pretext pentru o invazie și a subliniat că toată lumea ar trebui să fie atentă la materiale video false sau la rapoarte false venite dinspre canalele de informare rusești.

Jen Psaki, secretarul de presă al Casei Albe

Psaki a mai arătat că ușa pentru diplomație rămâne deschisă, deși Washingtonul nu a primit încă răspunsurile Moscovei la îngrijorările de securitate ale Statelor Unite.

„Încă le așteptăm”, a declarat Psaki.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri