Caută
Close this search box.

Coreea de Nord susţine că a testat rachete care pot lovi SUA

Coreea de Nord

Coreea de Nord s-a lăudat marţi că este una dintre puţinele ţări ale lumii dotate cu arme nucleare şi cu rachete avansate şi singura care se împotriveşte Statelor Unite, ”cutremurând lumea” prin testele cu rachete efectuate, relatează Reuters.

Luna ianuarie a fost una record în privinţa acestor teste, fiind înregistrate cel puţin şapte astfel de teste şi nouă rachete lansate, inclusiv un nou tip de ”rachetă hipersonică” ce poate efectua manevre la viteze ridicate. În cadrul acestor teste recente a fost lansată prima dată după anul 2017 o rachetă balistică cu rază intermediară de acţiunea Hwasong-12, capabilă să lovească teritorii americane în Oceanul Pacific.

”În lumea de azi, în care multe ţări irosesc timpul tratând cu SUA cu supunere şi obedienţă oarbă, există o singură ţară pe această planetă care poate cutremura lumea prin lansarea unei rachete ce are în raza sa de acţiune teritoriul american”, notează într-o declaraţie Ministerul de Externe nord-coreean, citat de Agerpres.

Seria de teste efectuate de la începutul acestui an reprezintă ”succese remarcabile” care consolidează capacitatea de descurajare a Coreei de Nord, se arată în aceeaşi declaraţie.

Aceasta menţionează racheta balistică intercontinentală (ICBM) Hwasong-15, testată o singură dată în 2017 şi care are cea mai mare rază de acţiune dintre rachetele dezvoltate până în prezent de Coreea de Nord, estimându-se că ea ar putea purta o încărcătură nucleară oriunde deasupra teritoriului SUA, precum şi racheta Hwasong-12, despre care Phenianul a susţinut mai demult că ar putea atinge insula americană Guam din Pacific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri