Caută
Close this search box.

Cosette Chichirău (USR) îi cere demisia primarului Mihai Chirica (PNL)

cosette chichirău

Deputatul USR Cosette Chichirău îi cere primarului Mihai Chirica (PNL) să demisioneze în termen de şapte zile, menţionând că, în cazul în care nu va face acest lucru, va declanşa un referendum de demitere a acestuia.

„De-a lungul anilor, am văzut cum s-a adunat averea nejustificată a domnului Chirica. De un număr de ani vedem cum se adună dosarele şi am ajuns la un număr îngrijorător. El are acum şase dosare în care este implicat. A ajuns nu doar în imposibilitatea psihică de a administra Primăria Iaşi, ci şi în imposibilitatea fizică de a mai exercita mandatul.

Primarul Chirica este sub control judiciar, primind interdicţie de 60 de zile de a intra în Primărie, de a comunica direct sau indirect cu oricine din această instituţie. Sigur, va contesta decizia, dar noi credem că, prin simpla impunere a acestor măsuri, este un motiv extrem de grav să îşi dea demisia.

În cazul în care domnul Chirica nu-şi dă demisia din funcţia de primar al Iaşiului în termen de o săptămână, credem că e suficient să îşi organizeze viaţa personală, vom organiza un referendum de demitere, vom spune tuturor ieşenilor situaţia în care se află primarul Iaşiului”, a declarat deputatul USR Cosette Chichirău.

Declaraţia a fost făcută la o zi după ce procurorii DNA au anunţat că primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată (două acte materiale) şi instigare la uzurparea funcţiei, într-un dosar legat de construirea ilegală a unui bloc.

Conform DNA, Mihai Chirica, în acest timp, nu are voie să exercite funcţia de primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri