Caută
Close this search box.

Florin Cîțu, reacție la propunerea PSD de plafonare a prețurilor: O astfel de măsură poate duce la penurie

cîţu

Florin Cîțu, președintele PNL, a acuzat de ipocrizie politicienii PSD care cer acum plafonarea prețurilor la alimente, când cu doar ceva luni în urmă plângeau pe umerii producătorilor locali că nu-și pot vinde marfa.

Cîțu a mai precizat că nu e de acord cu intervențiile brutale în piață, precum plafonarea unor prețuri, deoarece ele pot duce la penurie.

Trebuie să ne gândim clar dacă vrem să mergem în această direcţie, că nu putem ca vara trecută să plângem toţi pe umerii producătorilor români care aruncau produsele că erau prea ieftine, că nu le puteau vinde, şi acum să venim să spunem că noi vrem să plafonăm preţurile.

E o ipocrizie pe care n-am mai văzut-o. Deci pe cine şi cum vrem să ajutăm?

Până la urmă avem o economie de gestionat şi cu astfel de mesaje contradictorii nu putem să mergem mai departe”, a declarat Florin Cîţu, la Digi 24.

Cîțu a mai ținut să precizeze că piața e cea care reglează preţul, prin cerere și ofertă, și că dacă „începem să intervenim câte puţin în fiecare piaţă, vom distruge tot ce am câştigat în ultimii ani”.

Citește și: Mircea Coșea: Listarea la bursă a Hidroelectrica, o greșeală majoră

Le-am cerut celor de la PSD: haideţi să vorbim în coaliţie întâi, să găsim soluţiile, nu să aruncăm în spaţiul public tot felul de teme precum plafonarea preţurilor la alimente, ca apoi să vedem dacă se poate sau nu”, a mai declarat Florin Cîțu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri