Caută
Close this search box.

Joe Biden aprobă o desfăşurarea de trupe suplimentare în Europa de Est

biden

Președintele Joe Biden a aprobat oficial desfășurări suplimentare de trupe americane, în Europa de Est. Este de așteptat ca Pentagonul să anunțe că trupele acestea se vor desfășura în următoarele zile, au declarat oficiali americani pentru CNN.

Desfășurările de trupe sunt o dovadă de sprijin față de aliații NATO, care se simt amenințați de mișcările militare ale Rusiei, în apropierea Ucrainei, au spus oficialii.

Se așteaptă ca Pentagonul să anunțe că mii de trupe americane suplimentare se vor desfășura, în locații din Europa. Desfășurările vor include aproximativ 2.000 de soldați americani în Polonia și alte câteva mii, în țările din sud-estul NATO, inclusiv România, au spus sursele citate.

SUA au pus în alertă maximă 8.500 de soldați, în Statele Unite, în cazul în care este chemată o forță de reacţie rapidă a NATO și este nevoie urgent de forțe americane. Dar SUA și NATO au zeci de mii de alte trupe deja, în Europa, pe care să le folosească, pentru orice desfășurare suplimentară spre aliații est-europeni.

Unele dintre trupele care vor fi dislocate în curând sunt deja staționate în Europa, au spus sursele, în timp ce altele vor veni dintre cele aflate acum în SUA, care sunt deja în alertă maximă.

Trupele vor opera pe o bază bilaterală cu țările gazdă, întrucât NATO nu a activat încă o forță de răspuns multinațională.

CNN a informat încă de săptămâna trecută că SUA și câțiva aliați au fost în discuții, pentru dislocarea a mii de soldaţi în țările NATO din Europa de Est, înaintea apariţiei oricărui potențial pericol.

Joe Biden a mai spus anterior că va muta forțele în termen scurt, deoarece Rusia a continuat să-și consolideze forțele în apropierea Ucrainei, stârnind temeri faţă de o nouă invazie, chiar dacă eforturile diplomatice de a reduce tensiunile continuă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri