Caută
Close this search box.

Macron s-a întâlnit cu Putin la Moscova: Începem să construim un răspuns util, colectiv, pentru Rusia şi pentru tot restul Europei

putin

Liderul francez a venit la Moscova și s-a întâlnit personal cu omologul rus. Acesta este încă unul dintre eforturile diplomatice pentru detensionarea crizei.

„Văd că actualele autorităţi şi preşedintele Franţei fac mari eforturi pentru reglementarea crizei referitoare la securitatea europeană. Din perspectivă istorică, aceasta priveşte şi subiectul referitor la criza din estul Ucrainei.

Am avut amândoi discuţii telefonice în care am abordat în detaliu aceste aspecte. Ştiu că tu ai propria viziune şi sunt într-adevăr bucuros să ne vedem faţă în faţă.”, a declarat Vladimir Putin, președintele Federației Ruse, la începutul discuţiilor, potrivit TVR.

„Acest dialog e necesar pentru că e singurul care permite construirea unei adevărate securităţi şi stabilităţi pe continentul european.

Iată de ce, în contextul actual, am avut în ultimele săptămâni mai multe discuţii telefonice pe subiectul crizei.

Mă bucur că am avut ocazia să abordăm în profunzime acest subiect şi să începem să construim un răspuns util, colectiv, pentru Rusia şi pentru tot restul Europei. Un răspuns util este cel care permite să evităm războiul şi aduce elemente de încredere, stabilitate şi vizibilitate în toată lumea.”, a spus Emmanuel Macron, preşedintele Franţei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri