Caută
Close this search box.

Şoşoacă: După 15 ani în care ni se spune că suntem parteneri egali ai statelor UE, nu avem acces în Schengen

şoşoacă

Senatorul Diana Şoşoacă a declarat miercuri, în plenul Parlamentului, că românii nu au acces în Schengen, după 15 ani de la aderarea la Uniunea Europeană în care li s-a spus că sunt parteneri egali ai statelor membre.

„Poporul român trăieşte într-o lume pe care dumneavoastră nu o vedeţi. UE s-a format şi era bine cum s-a format, pentru a avea o dezvoltare economică bună, să existe bunăstare, pentru a concura Statele Unite ale Americii.

Din păcate, după 15 ani în care ni se spune că suntem parteneri egali ai statelor UE, nu avem acces în Schengen. În schimb, avem firme austriece care ne-au preluat cam tot ce înseamnă petrol, gaz, bogăţii, avem firme franceze care ne-au luat alte bogăţii, avem firme italiene care ne-au luat alte bogăţii.

Nu e prost cine le ia, e prost cine le dă. Îi toţi aceşti 15 ani, România a pierdut cel mai mult. Într-adevăr, avem posibilitatea să ne plimbăm în afara graniţelor ţării, dar avem peste 10 milioane de români în afara graniţelor ţării. Suntem ţara cu cea mai mare migraţie pe timp de pace”, a afirmat Şoşoacă, la şedinţa solemnă a Parlamentului dedicată împlinirii a 15 ani de la aderarea României la UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri