Caută
Close this search box.

Tony Blinken a prezentat la ONU scenariul Rusiei de invadarea a Ucrainei

sua

Secretarul de stat Tony Blinken a făcut cea mai clară declarație de până acum. SUA consideră că Rusia a decis să invadeze Ucraina în câteva zile și a prezentat viziunea SUA, cu privire la modul în care va începe un astfel de război, potrivit Axios.

Blinken a spus în fața Consiliului de Securitate al ONU că informațiile americane indică faptul că Rusia a masat acum peste 150.000 de soldați, în apropierea Ucrainei, și se pregătește să lanseze o invazie la scară largă, care implică trupe terestre, avioane și nave, în zilele următoare, care ar putea viza capitala Kiev.

Blinken a spus că serviciile de informații americane sugerează că atacul Rusiei se va desfășura în mai multe etape, începând cu un pretext fabricat.

Aceasta ar putea implica un eveniment violent, precipitat de Rusia, sau o acuzație scandaloasă împotriva Ucrainei, a spus Blinken.

El a citat posibilitatea unui „așa-zis atentat terorist inventat în interiorul Rusiei, descoperirea inventată a unei gropi comune, o lovitură cu drone înscenată împotriva civililor sau chiar un atac real, cu arme chimice”.

„Rusia poate descrie acest eveniment drept o epurare etnică sau un genocid, ridicând în joc un concept pe care noi, cei din această încăpere, nu îl asimilăm cu ușurință”, a spus Blinken.

În al doilea rând, Blinken a avertizat că „cele mai înalte niveluri ale guvernului rus pot convoca în mod teatral întâlniri de urgență, pentru a aborda așa-numita criză”.

„Guvernul va emite proclamații, care declară că Rusia trebuie să răspundă pentru a apăra cetățenii ruși sau etnicii ruși din Ucraina”, așa cum a făcut Moscova în Georgia, în anul 2008, a spus Blinken.

El a spus că mass-media rusă va lucra pentru a mări indignarea în rândul populației și a început deja să facă acest lucru.

În al treilea rând, atacul va începe cu rachete lansate și bombardamente ruse în toată Ucraina, comunicații blocate și atacuri cibernetice, menite să închidă „instituțiile cheie ucrainene”, a spus Blinken, conform HotNews.

„După aceea, tancurile și soldații ruși vor avansa către ținte care au fost deja identificate și trasate în planuri detaliate”, inclusiv Kievul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri