Caută
Close this search box.

Ucraina: Doar Rusia putea să comită atacul cyber masiv la Ministerul Apărării

atacul cyber

Un oficial de rang înalt din serviciul securităţii de stat din Ucraina a declarat miercuri că numai Rusia ar fi interesată în comiterea atacului cibernetic masiv, care a vizat Ministerul Apărării şi două mari bănci de stat, relatează Reuters.

Kremlinul a negat că ar fi implicat în acest atac cibernetic. Ilia Vitiuk, şeful departamentului de securitate cibernetică din cadrul serviciului securităţii de stat (SBU), a declarat că este prea devreme să fie identificaţi autorii exacţi.

„Şi astăzi ştim că singura ţară care este interesată în astfel de atacuri asupra statului nostru, mai ales pe fondul panicii masive privind o posibilă invazie militară, este Federaţia Rusă”, a afirmat el, conform Agerpres.

Potrivit Ucrainei, atacul cibernetic de marţi a fost unul fără precedent de tip Denial-of-Service (DoS). Atacurile de tip DoS asupra unui server au ca obiectiv să diminueze drastic capacitatea de operare ori chiar oprirea acestuia. Atacarea unui server web poate duce la blocarea acestuia şi, prin urmare, la nefuncţionarea tuturor paginilor web susţinute de serverul respectiv.

Două mari bănci de stat, Privatbank şi Oşadbank, şi site-ul Ministerului Apărării al Ucrainei au fost vizate de un atac cibernetic, au anunţat marţi seară autorităţile ucrainene.

Reuters relata luni, citând surse occidentale din domeniul securităţii, că o incursiune rusă în Ucraina ar putea fi precedată de un război informaţional şi de atacuri cibernetice asupra infrastructurii critice a Ucrainei, precum reţelele de electricitate şi gaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri