Caută
Close this search box.

COPAC lansează o hartă interactivă a centrelor de evaluare COVID-19

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România lansează o hartă interactivă cu centrele de evaluare COVID-19.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri AGERPRES, harta poate fi deschisă de pe telefon şi laptop. Accesată de pe telefon cu locaţia deschisă, harta arată cele mai apropiate centre de locul în care se află persoana respectivă. Harta poate fi accesată pe: https://www.copac.ro/centre-de-evaluare-covid-19/.

„Am gândit acest instrument online pentru a ajuta pacienţii şi a-i ghida spre cel mai apropiat centru pentru a fi evaluaţi. Chiar dacă suntem pe o perioadă descrescătoare, totuşi pacienţii cu afecţiuni cronice pot avea complicaţii dacă se infectează şi, de aceea, este important să meargă la medic, într-un centru, să fie evaluaţi şi să primească tratament. Chiar eu am beneficiat de evaluare şi tratament într-un astfel de centru”, a precizat Radu Gănescu, preşedintele COPAC, citat în comunicat.

În primele cinci zile de la obţinerea rezultatului, persoanele cu cel puţin doi factori de risc trebuie să se adreseze unui centru de evaluare şi tratament COVID-19.

„Pe toată durata pandemiei, bolile cronice s-au dovedit a fi factori de risc importanţi în decesul a peste 60.000 de persoane infectate în ultimii doi ani cu SARS-CoV-2 în România. Raportările Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că peste 93% dintre cei decedaţi aveau cel puţin o boală cronică din următoarele categorii: boli cardiovasculare (7 din 10 cazuri), diabet zaharat (3 din 10), boli neurologice sau obezitate (2 din 10) şi afecţiuni renale, pulmonare sau cancer (1 din 10)”, menţionează COPAC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri