Caută
Close this search box.

Grupurile antivacciniste răspândesc acum propaganda Kremlinului

Grupurile antivacciniste

Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, Booba – unul dintre cei mai populari artiști rap din Franța, cu o audiență online de milioane de fani – a răspândit teorii conspiraționiste despre COVID-19.

Însă, de la sfârșitul lunii februarie, muzicianul francez a trecut la o altă criză globală: războiul din Ucraina.

Rapperul, al cărui nume real este Élie Yaffa, este doar un exemplu al modului în care grupurile occidentale anti-vaccin și teoreticienii conspirației s-au mutat rapid de la falsuri despre pandemia globală la trafic de informații despre război promovând punctul de vedere al Moscovei, scrie Ziare.com.

În ultimele patru săptămâni, invazia Rusiei asupra vecinului său european a captat atenția globală, lăsând în umbră inclusiv criza COVID-19 care a durat doi ani.

Pentru cei profund implicați în teoriile conspirației online, asta înseamna că trebuie să găsească un alt subiect pentru a menține publicul online interesat și implicat.

Cu numitorul comun al dezinformării susținute de Rusia și un ecosistem digital gata făcut de grupuri Facebook, Telegram și diverse rețele sociale alternative, pivotarea de la coronavirus la războiul din Ucraina nu a fost greu de făcut.

Războiul informațional se desfășoară în timp real în Uniunea Europeană și în Statele Unite, iar comunități online bine organizate și mari, care anterior au respins restricțiile legate de COVID-19, prezintă acum invazia Rusiei ca fiind confruntarea dintre bine, reprezentat de Moscova și rău, reprezentat de Kiev și aliații săi occidentali . Aceștia din urmă sunt prezentați drept asupritorii Noii Ordini Mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri