Caută
Close this search box.

Înalta Curte, decizie istorică în cazurile de plagiat: Printre beneficiari, Nicolae Ciucă și Gabriel Oprea

legile justitiei

Judecătorii au sesizat Curtea Constituțională cu privire la mai multe articole din Legea Educației referitoare la lucrările de doctorat, în contextul în care în actul normativ au fost identificate mai multe nereguli, anunță Uniunea Militarilor și Polițiștilor „Mihai Viteazul”, citând informații din Realitatea.net.

Potrivit UMPMV, cazul fostei judecătoare Corina Mihaela Jîjîie – care a fost acuzată de plagiat și care a contestat în instanță retragerea titlului de doctor – duce la o premieră în justiție. Înalta Curte a admis cererea de sesizare a CCR și a dispus suspendarea judecății până va veni un răspuns de la CCR.

Printre beneficiarii deciziei istorice se numără și fostul vicepremier Gabriel Oprea. Avocații săi au explicat în fața instanței că legea respectivă conține mai multe nereguli – de exemplu, verificările privind un eventual plagiat sunt efectuate de CNADTCU, organism care se află în subordinea Ministerului Educației, deci nu de către o instituție independentă. O altă problemă, spun ei, ar fi sub incidența legii intră toate lucrările științifice, inclusiv cele redactate anterior intrării în vigoare.

Un alt beneficiar ar fi prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Fosta judecătoare Corina Michaela Jîjîie contestase decizia de plagiat a comisiei CNATDCU privind teza sa de doctorat la Curtea de Apel Ploiești, în contencios administrativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri