Fosta legendă a Naţionalei de fotbal, Daniel Pancu, s-a pronunţat deschis asupra faptului că este un simpatizant al călăului care duce astăzi Cecenia aservită ljui Putin, Ramzan Kadîrov.

Daniel Pancu, conform Ziariştii.com, despre liderul cecen Kadîrov:

* „Pentru mine, cecenii sunt un popor exemplu tot timpul! Au naționalismul foarte, foarte mare, dau dovadă de o putere și o forță incredibilă! Își dau viața oricând pentru țara lor. În războiul cecen, un soldat era echivalentul a zece ruși. E același lucru și cu ucrainenii, e aceeași paritate. Așa îți dai seama cu adevărat despre forța și puterea lor.”

* „E un conflict pe viață acolo. Când nu vor mai fi pro-ruși acolo, vor apărea din nou separatiștii și vor fi conduși tot de ruși.”

* „Eu am jucat și în Turcia, unde e la fel, un popor foarte naționalist, dar n-am văzut așa ceva. Nu la nivelul cecenilor. Neam de luptători și naționaliști, fără doar și poate!”

* „Cecenii au războiul în sânge. Eu cred că e echipa la care m-am simțit cel mai bine din punct de vedere al luptătorului. Și la Rapid, și la Beșiktaș m-am simțit extraordinar, dar acolo a fost ceva aparte. Ca spirit de luptă, acolo m-am simțit cel mai bine, pentru că atunci când colegii mei intrau pe teren, era ca la război!”

* „Dacă vezi femeile cecene, o să rămâi surprins. Au gleznele ca unii bărbați! Sunt cu arma în mână pe stradă. Erau permanent gărzi pe străzi.”

* „Ramzan (Kadîrov – n. red.) a venit la putere în 2007, după ce în 2004 l-au aruncat cu tribuna în aer pe tatăl lui, Ahmad, la un meci al lui Terek. Știu că s-a dus în trening și în pantofi la Kremlin, la Putin, și i-a zis că va fi de partea lui.”

* „Și în Turcia am fost invitat de diverși miliardari la prânzuri sau cine de unul singur, dar dintre toți oamenii puternici pe care i-am întâlnit în viața mea, Ramzan m-a impresionat cel mai mult! E născut lider, e un luptător prin excelență.”

* „Am o amintire foarte puternică legată de el. Înainte de o întâlnire cu Putin în Rusia, lui Putin i-a întârziat avionul două ore și a venit căpitanul de echipă să mă ia cu mașina. Ramzan Kadîrov voia să stea cu mine alea două ore, cât a întârziat Putin, să petrecem timpul împreună la masă. E cea mai mare formă de respect! Își dorea să mă vadă, ce gândesc și ce simt. Am avut o relație excelentă cu el și o am în continuare.”

* „Îl respect enorm pe Ramzan Kadîrov. Problemele cu războiul mă depășesc și nu vreau să fac comentarii politice. Eu vorbesc despre Ramzan ca om.”

* „Eu cred că, în Cecenia, este în primul rând respectat, nu temut. Spune multe faptul că e la putere de 15-16 ani. Nu e deloc întâmplător. Dar, repet, mi-a lăsat cea mai puternică impresie dintre toți marii lideri pe care i-am întâlnit în viața asta! Pur și simplu m-a fermecat!”

* „Kadîrov a făcut multe lucruri minunate pentru Cecenia. Construise cea mai scumpă moschee din Europa, am fost chiar la inaugurare. A construit zgârie-nori și a făcut multe lucruri bune pentru popor. Politic nu vreau să mă pronunț, pentru că acolo e o situație tensionată.”

* (Reporter: „Se spune despre Kadîrov că e un om sângeros…”) „Eu nu știu de atentate sau crime, dar nu mă miră cu nimic. E un om foarte credincios și fidel legilor Islamului. Chiar dacă sunt ortodox, pentru că am trăit mult în Turcia și în Cecenia, apreciez foarte mult musulmanii.”

* (Reporter: „Ce te-a șocat în Cecenia? Avem ceva de învățat de la ei?”) „Acolo poți să omori femeile oricând! Nu neapărat că sunt de acord cu așa ceva, dar mi se pare că ei își păstrează niște tradiții cu care eu sunt de acord. Asta e viziunea mea despre viață! Nu putem să mai fim niciodată ca ei. Noi am pierdut multe lucruri pe parcurs. Chiar dacă bisericile sunt din ce în ce mai populate, copiii noștri au alte exemple în viață și altă educație. Îmi pare rău să spun lucrul ăsta, dar suntem foarte departe de ei!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.