Caută
Close this search box.

ONU condamnă ”cu forţă” tirul cu rachetă intercontinentală al Coreei de Nord

onu

ONU a condamnat ”cu forţă” joi lansarea unei rachete balistice intercontinentale de către Coreea de Nord şi a cerut Phenianului să înceteze orice acţiune considerată ”contraproductivă” şi care stârneşte ”tensiuni” în Asia, relatează AFP.

Şi Consiliul de Securitate urmează să se întrunească vineri în legătură cu acest tir ”fără ambiguitate” efectuat de către Coreea de Nord, au declarat diplomaţi citaţi de Agerpres.

”Lansarea unei rachete cu rază lungă de acţiune riscă o escaladare semnificativă a tensiunilor importante în regiune. Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cere RPDC (Republicii Populare Democrate Coreene) să nu întreprindă alte acţiuni contraproductive”, a declarat Stephane Dujarric, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU, potrivit unui comunicat.

Guterres ”îşi reafirmă angajamentul de a lucra cu toate părţile pentru a căuta o soluţie paşnică şi diplomatică în vederea denuclearizării complete şi verificabile a Peninsulei Coreene”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Coreea de Nord a efectuat joi un tir cu ‘un proiectil neidentificat’ cu rază lungă în Marea Japoniei, au anunţat armatele sud-coreeană şi japoneză, potrivit cărora ar putea fi vorba despre o rachetă balistică intercontinentală (ICBM), notează AFP şi Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri