Preşedintele Klaus Iohannis a convocat o şedinţă la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre gestionarea pandemiei de coronavirus, pentru astăzi.

În anunţurile oficiale de pe agendele preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Nicolae Ciucă, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul fac referire la termenul de epidemie.

Sunt aşteptate primele măsuri de relaxare a restricţiilor anti-COVID, odată ce numărul infectărilor a scăzut.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, dar şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Raed Arafat, şi secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătăţii, Adriana Pistol vor participa la o şedinţă în care se va discuta despre pandemia de coronavirus.

În anunţurile oficiale de pe agendele preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Nicolae Ciucă, Administraţia Prezidenţială şi Guvernul fac referire la termenul de epidemie. Organizaţia Mondială a Sănătăţii, care a declarat pandemie de coronavirus in 11 martie 2020, nu a anunţat până acum renunţarea la nivelul de alertă.

În urma şedinţei de la Cotroceni, care va începe la ora 14.00, sunt aşteptate primele anunţuri referitoare la relaxarea măsurilor anti-COVID, aşa cum mai mulţi oficiali au anunţat în repetate rânduri, odată cu scăderea numărului de cazuri.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat că s-a atins deja parametrul privind 50% din paturile de la terapie intensivă libere, astfel că ministerul a propus Guvernului României o serie de măsuri de relaxare în perioada imediat următoare, scrie News.ro.

Printre măsuri se află eliminarea certificatului verde la intrarea în marile magazine, creşterea limitei, de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine, evenimente private cu maximum 200 de persoane iar masca nu mai e obligatorie în aer liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.