Caută
Close this search box.

Surse: Florin Cîțu refuză să demisioneze din funcția de președinte al PNL

florin cîţu

Recent întors din vizita în Statele Unite ale Americii, Florin Cîțu s-a trezit în ajunul zilei sale de naștere (1 aprilie) că i se cere demisia din fruntea Partidului Național Liberal.

Pentru că Florin Cîțu nu concepe să demisioneze, vineri va avea loc o ședință a BPN al PNL care va convoca Consiliul Național al partidului pentru duminică, potrivit Digi24. Va începe procedura pentru organizarea congresului extraordinar pe 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte.

După discuția cu Cîțu, liberalii au participat la o ședință a BEX care va convoca, probabil, pentru duminică Consiliul Național care să înceapă procedura de organizare a Congresului extraordinar, care să aleagă un nou președinte al PNL, în persoana premierului Nicolae Ciucă.

Ar urma să existe o serie de schimbări și la nivelul primvicepreședinților și vicepreședinților, actualii fiind aleși în funcție la Congresul din septembrie 2021 pe lista cu care Florin Cîțu a obținut funcția de președinte, în urma competiției cu Ludovic Orban.

Și Dan Vîlceanu, actualul secretar general al PNL și cel mai bun prieten al lui Florin Cîțu, își va pierde funcția. Pentru poziția de secretar general este luat în calcul Lucian Bode, ministrul de Interne.

Surse din conducerea partidului au declarat pentru Digi24.ro că, în cazul în care Florin Cîțu „nu va dori să aibă o plecare lină”, adică să accepte să demisioneze, liberalii nu îl vor mai lăsa pe acesta să rămână în funcția de președinte al Senatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri