Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a afirmat că, într-o zi sau două, va fi publicat raportul privind drona căzută în judeţul Bistriţa-Năsăud, precizând că trebuie studiat de unde venea aparatul de zbor.

Vasile Dîncu a fost întrebat, la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu, ce noutăţi mai are cu drona găsită în judeţul Bistriţa-Năsăud.

„Nu avem încă date, cred că într-o zi sau două vom publica raportul privind drona de la Bistriţa. Deocamdată ştim doar că e o dronă de mici dimensiuni, o anvergură mică, nu a conţinut explozibil sau altceva, era o dronă doar de cercetare-informare.

Încercăm să studiem împreună cu vecinii noştri de unde venea. Singurul lucru care este sigur e că este de provenienţă rusă”, a afirmat ministrul Apărării.

Descoperirea a fost făcută duminică seară, de un localnic din comuna Dumitra, care a anunţat Poliţia. Oficiali din cadrul Inspectoratului de Poliţie judeţean Bistriţa-Năsăud au declarat că este vorba despre un aparat de tip aeromodel, fără pilot, care funcţionează cu telecomandă.

Aceştia nu au putut preciza dacă aparatul de zbor era sau nu dotat cu cameră de înregistrat.

Locul în care a fost găsit aeromodelul este situat la aproximativ 120 de kilometri de punctul de trecere a frontierei de la Sighetu Marmaţiei.

Dosarul penal întocmit de către poliţişti în urma descoperirii va fi declinat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.