Caută
Close this search box.

Volodimir Zelenski, alocuţiune în Parlamentul Australiei. A solicitat noi sancţiuni împotriva Rusiei

volodimir zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat Parlamentului Australiei, în cadrul unei videoconferinţe, solicitând noi sancţiuni împotriva Rusiei.

”Distanţa dintre ţările noastre este mare”, a spus Zelenski, ”dar nu există distanţă, faţă de brutalitatea ruşilor pe teritoriul nostru ucrainean”, a subliniat şeful statului şi a vorbit în mod special despre dezvoltarea porturilor şi oraşelor de la Marea Neagră şi reconstrucţia sectorului naval, relatează CNN.

”Dacă nu oprim Rusia acum, dacă nu tragem Rusia la răspundere, atunci alte ţări ale lumii, care aşteaptă cu nerăbdare un război similar, împotriva vecinilor lor, vor decide că astfel de lucruri sunt posibile şi pentru ei”, a subliniat liderul ucrainean.

”Soarta securităţii globale este decisă acum (…) Nimeni nu poate reuşi să câştige (…) nimeni nu poate salva nici o parte a lumii de la distrugerea radioactivă care ar urma să apară, dacă sunt folosite arme nucleare”, a spus el.

”Distanţa dintre ţările noastre este mare”, a spus Zelenski, ”dar nu există distanţă faţă de brutalitatea ruşilor pe teritoriul nostru ucrainean”, a subliniat şeful statului, conform News.ro.

Zelensk a avertizat cu privire la marile implicaţii pentru securitatea globală dacă Rusia nu este oprită şi a vorbit, de asemenea, despre ceea ce va urma după război, invitând naţiunile şi companiile să investească în restaurarea Ucrainei.

Liderul ucrainean a vorbit în mod special despre dezvoltarea porturilor şi oraşelor de la Marea Neagră şi reconstrucţia sectorului naval.

Australia a impus sancţiuni asupra a peste 500 de persoane şi entităţi ruseşti, inclusiv oligarhi apropiaţi preşedintelui Vladimir Putin, dar care au legături şi cu Ministerul de Finanţe al Rusiei.

Australia a oferit ajutor militar şi umanitar Ucrainei şi a anunţat, de asemenea, interzicerea exporturilor de oxid de aluminiu (alumină) şi minereu de aluminiu către Rusia. Rusia se bazează pe Australia pentru aproape 20% din necesarul de alumină, potrivit guvernului australian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri