Caută
Close this search box.

Bogdan Aurescu: Noul concept strategic NATO trebuie să menţioneze explicit Rusia ca principala ameninţare a securităţii Alianţei

bogdan aurescu

Un nou concept strategic al NATO trebuie să menţioneze explicit că Rusia este principala ameninţare la adresa securităţii Alianţei, a declarat ministrul Bogdan Aurescu joi, înaintea reuniunii miniştrilor de Externe din statele membre NATO, de la Bruxelles.

„Trebuie să reflectăm asupra consolidării posturii de descurajare şi apărare de pe Flancul Estic şi nu numai, în Alianţă. Trebuie să reflectăm cu claritate la faptul că apărarea colectivă este sarcina esenţială a Alianţei. De asemenea, trebuie să ne concentrăm pe mai multe probleme, cum ar fi consolidarea rezilienţei aliaţilor şi o nouă agendă strategică, inovatoare, a relaţiilor cu partenerii Alianţei”, a declarat şeful diplomaţiei române, potrivit Agerpres.

Bogdan Aurescu a vorbit de nevoia de redactare a unui concept strategic NATO „care corespunde realităţii din prezent”.

„Am subliniat că, în acest context, conceptul strategic trebuie să menţioneze în mod explicit că Rusia este principala ameninţare a securităţii Alianţei”, a arătat ministrul român, citat de Digi24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri