Caută
Close this search box.

Casa Albă: Invazia în Ucraina, un dezastru strategic pentru Rusia

Invadarea Ucrainei este un „dezastru strategic” pentru Rusia, spune Casa Albă. Administrația Biden promite, de asemenea, că va continua să ajute Ucraina să se apere și că va impune sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei.

În zilele următoare, Statele Unite vor adăuga pe lista neagră încă 120 de entități din Rusia și Belarus, care vizează sectoarele de apărare, aerospațial și maritim.

În ceea privește pretenția lui Putin ca ţările străine să plătească în ruble gazele ruseşti, acesta nu este decât un semn al „disperării” economice și financiare a Moscovei, greu lovită de sancțiunile occidentale, tarsnmite Digi24.

Kate Bedingfield, director de comunicare la Casa Albă: „Am văzut că această invazie este un eșec strategic pentru Putin și pentru Rusia. Acum încearcă să-și redefinească obiectivele inițiale ale invaziei. Am văzut dovezi incontestabile că acesta este un dezastru strategic pentru Rusia„.

Ned Price, purtător de cuvânt al Departamentului de Stat: „Am văzut rapoarte conform cărora diverși oficiali ruși au fost marginalizați, sunt înstrăinați, au fost, în esență, îndepărtați sau, așa cum a făcut aluzie președintele, chiar au fost plasați în arest la domiciliu.

Avem motive să credem că președintele Putin se simte indus în eroare.

În mod fundamental (cererea de a plăti gazele ruseşti în ruble, n.r) este doar un alt indiciu al stării de dificultate în care se află economia Rusiei. Este un semn de disperare economică și financiară din partea Federației Ruse„.

Citește și: Abramovici a fost intoxicat cu gaze lacrimogene, potrivit presei turce

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri