Caută
Close this search box.

Investițiile străine non-UE, sub lupa SRI și SIE: Va fi înființată Comisia pentru examinarea investițiilor străine directe

guvernul

Serviciile secrete româneşti vor avea un cuvânt de spus legat de cine poate investi sau nu în România, inclusiv în cazul licitaţiilor publice la care vor participa investitori străini din afara spaţiului Uniunii Europene.

Măsura vine ca efect al complicaţiilor din proximitatea ţării noastre, provocate de invazia Rusiei în Ucraina.

Va fi înființată Comisia pentru examinarea investițiilor străine directe – CISD – care va fi formată din reprezentanți ai ministerelor de resort cu atribuții în domeniu, autorizarea investițiilor străine directe care vin din afara spațiului european urmând a se face prin decizia președintelui Consiliului Concurenței, după ce, în prealabil, este obținut avizul acestei comisii„, a declarat Dan Cărbunaru, purtător de cuvânt al Guvernului, preluat de TVR.

SRI și SIE nu vor avea drept de vot în viitoarea structură, dar punctele lor de vedere vor cântări greu în deciziile pe care acest comitet le va lua.

Comisiile parlamentare care controlează activitatea celor două servicii de informații susțin măsura. Unii recunosc că, la licitații, ar putea fi favorizate firme americane sau din state prietene cu țara noastră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri