Caută
Close this search box.

Lavrov: Rusia nu va întrerupe operațiunile militare din Ucraina pentru negocieri de pace

lavrov

Armata rusă nu își va întrerupe operațiunea militară din Ucraina, pentru următoarea rundă de negocieri de pace, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Potrivit acestuia, nu va mai avea loc nici o pauză de la atacuri, „atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, scrie Reuters, potrivit The Guardian.

Într-un interviu acordat televiziunii ruse de stat, Lavrov a afirmat că nu vede nici un motiv de a nu continua discuţiile cu Ucraina, dar a insistat că Moscova nu va întrerupe operaţiunea militară, atunci când părţile se vor întâlni din nou.

Ministrul de externe a mai spus că preşedintele Vladimir Putin ordonase suspendarea acţiunii militare, în timpul primei runde de negocieri ruso-ucrainene, la sfârşitul lui februarie, însă poziţia Moscovei s-a schimbat între timp.

„După ce ne-am convins că ucrainenii nu au de gând să răspundă la fel, s-a luat decizia ca, în timpul următoarelor runde de discuții, să nu se facă nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, a mai precizat Serghei Lavrov.

Săptămâna trecută, ministrul rus de Externe a acuzat Kievul că a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace inacceptabil, care se abate de la acordurile pe care părțile le-au încheiat anterior.

Kievul a respins comentariile lui Lavrov, ca pe o tactică de subminare a Ucrainei sau de distragere a atenției de la acuzațiile de crime de război împotriva trupelor rusești.

În interviul transmis, Serghei Lavrov l-a criticat pe şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, pentru afirmaţia că „acest război se va câştiga pe câmpul de luptă”, subliniind că aceasta implică o ‘schimbare semnificativă a regulilor jocului’, notează EFE, citată de Agerpres.

„Ceea ce a spus Josep Borrell, chiar şi în acest context agresiv şi fără precedent, schimbă semnificativ regulile jocului”, a afirmat Lavrov, pentru canalul Rossia 24.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri