Caută
Close this search box.

Maia Sandu ar fi cerut Tiraspolului să şteargă simbolul Z de pe blindate

maia sandu

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a declarat că autoritățile de la Chișinău au somat Tiraspolul ca blindatele rusești din Transnistria să șteargă imediat simbolul „Z”, cu care erau inscripționate unele dintre ele. Tiraspolul s-ar fi conformat.

„Reprezentanți ai Federației Ruse aveau simbolurile războiului [litera Z]. Ei au fost avertizați că acest lucru este ilegal. Cred că aceste însemne trebuie interzise și trebuie sancționată orice formă de promovare a războiului, pe teritoriul țării noastre”, a declarat Maia Sandu.

În regiunea transnistreană, rușii staționează cu circa 1.500 – 2.000 de militari ruși, împărtiți în aşa-zişi pacificatori și Grupul Operativ al Trupelor Ruse (GOTR), care păzeşte depozitul de muniții sovietice de la Cobasna, conform G4Media.

Primii se află legal, cu mandat. GOTR se află ilegal, iar Rusia refuză să în retragă din stânga Nistrului. Acest simbol „Z” este cel cu care rușii marchează așa-numita „operațiune specială”, pe care o desfășoară în Ucraina, în fapt fiind vorba despre o invazie militară.

Maia Sandu a mai spus că informațiile autorităților ucrainene, privind o mobilizare a trupelor ruse din regiunea separatistă transnistreană, nu se confirmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri