Caută
Close this search box.

Marine Le Pen se opune sancțiunilor pe gazul și petrolul rusesc

marine le pen

Marine Le Pen, candidata de extremă-dreapta din alegerile prezidențiale franceze spune că s-ar opune sancțiunilor impuse pe gazul rusesc de către Uniunea Europeană, o măsură discutată anterior la nivelul blocului european, relatează BBC.

Le Pen, care a ajuns din nou în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din Franța și care urmează să se confrunte cu președintele Emmanuel Macron, se declară ca fiind „perfect în favoarea celorlalte sancțiuni”.

Într-un interviu pentru France Inter Radio, citat de Digi24, ea a spus: „Nu vreau ca poporul francez să sufere conscințele sancțiunilor pe petrol și gaze naturale”.

Franța, asemenea multor alte state europene, importă majoritatea gazului naturale din Rusia, folosind această resursă pentru a o transforma în energie pentru locuințe și activități economice.

Le Pen a mai fost criticată, anterior, pentru legăturile sale cu Rusia și pentru apropierea de dictatorul Vladimir Putin – în 2014, ea a apărut să fie de acord cu anexarea Crimeei de către Rusia, iar în 2017 a cerut eliminarea sancțiunilor impuse pentru aceasta.

Chiar în 2014, Le Pen și-a finanțat activitatea politică cu bani din Rusia, primind un împrumut de la o bancă a Kremlinului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri