Caută
Close this search box.

Moscova în flăcări! Nava-amiral a flotei ruse, crucişătorul Moskva, a fost lovită de o rachetă ucraineană. Rusia susţine că e flotabilă

moskva

Armata ucraineană susţine că nava amiral rusă, crucişătorul Moskva, a început să se scufunde, după ce a fost lovită de rachete Neptune, de fabricaţie ucraineană, conform BBC.

Comandamentul militar ucrainean din sud susţine pe pagina oficială de Facebook că nava a suferit daune semnificative şi un incendiu a izbucnit după atac.

Moskva este nava care a ocupat Insula Şerpilor, atât preţ pune pe controlul acestei insule Rusia. Un înalt responsabil ucrainean a comentat ironic că crucişătorul Moskva s-a dus acolo unde a trimis-o grănicerul ucrainean capturat de ruşi, la ocuparea insulei. Acesta spusese prin staţie comandantului navei, care ceruse predarea ucrainenilor: „Navă rusă, du-te dracului!”.

Navele ruseşti de salvare au fost apoi, după lovirea Moskva, împiedicate de explozia de muniţii de la bord, precum şi de vremea rea, care ”a răsturnat crucişătorul, care a început să se scufunde”, se mai precizează în postare.

Moskva este nava amiral a Flotei Mării Negre, nava principală a proiectului 1164 Atlant. Dată în funcţiune în anul 1983, sub numele Slava (trad. lb. rusă: glorie), crucişătorul a primit numele actual în anul 1996. Principala sa armă de atac sunt cele şaisprezece lansatoare de rachete P-1000 Vulkan, conform News.ro.

În schimb, ministerul rus al Apărării susţine că incendiul de la bordul crucişătorului de rachete dirijate Moskva a fost localizat şi exploziile de muniţie au fost oprite. În fapt, este o confirmare a tuturor informaaţiilor oferite de partea ucraineană.

Anterior, crucişătorul de rachete dirijate Moskva al Flotei Mării Negre a suferit daune grave, în urma exploziilor de muniţie, cauzate de un incendiu la bord, iar echipajul a fost evacuat, potrivit ministerului rus al Apărării.

”Incendiul de pe crucişătorul de rachete dirijate Moskva a fost localizat. Nu se văd flăcări deschise. Exploziile de muniţie au fost oprite”, a transmis partea rusă. Crucişătorul Moskva şi-ar fi păstrat flotabilitatea (n.r.: adică pluteşte în derivă, probabil), iar principalele sisteme de rachete nu sunt deteriorate, potrivit TASS.

”Echipajul a fost evacuat pe alte nave ale Flotei Mării Negre din zonă. Se iau măsuri pentru a remorca crucişătorul în port”, a adăugat Ministerul Apărării, menţionând că nu a fost încă stabilită cauza incendiului.

Anterior, ministerul rus al Apărării a informat că crucişătorul de rachete dirijate Moskva, al Flotei Mării Negre, a suferit daune grave, în urma exploziilor de muniţie, cauzate de un incendiu la bord, iar echipajul a fost evacuat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri