Caută
Close this search box.

Primăriţa din Mortîjîn, Olga Sukhenko, împuşcată de ruşi, împreună cu soţul şi copilul ei

Olga Sukhenko

Potrivit Associated Press, Olga Sukhenko, primarul satului ucrainean Motyzhyn, a fost împușcată împreună cu soțul și fiul ei, pentru că a refuzat să se supună cerințelor Rusiei. Din motive de securitate, cel care a vorbit cu organizația de știri a fost identificat doar ca Oleg.

Conform ultimelor informații venite din Ucraina, citate de Daily Mail, o nouă groapă comună ar fi fost descoperită în Ucraina, printre victime aflându-se și primarul femeie al localității Motyzhyn, de lângă Kiev, informează Ziare.com.

Astfel, se pare că trupele ruse i-au capturat pe oficialii locali din Motyzhyn și i-au ucis pe cei, care au refuzat să coopereze cu invadatorii. Bărbatul a susținut că, după ce primarul și familia ei au fost împușcați, aceștia au fost băgați într-o groapă din spatele a trei case confiscate de forțele ruse, alături de alți 17 civili decedați.

Mai mult, multe dintre cadavre prezentau semne de tortură, degetele doamnei Sukhenko fiind rupte.

Sukhenko și familia ei au fost raportați ca fiind capturați de armata rusă la 23 martie. Iryna Vereshchuk, viceprim-ministrul Ucrainei, a confirmat duminică uciderea primarului, adăugând că alți 11 primari sau lideri ai comunității sunt în prezent reținuți în captivitatea Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri