Caută
Close this search box.

Rusia a fost suspendată din Consiliul Drepturilor Omului de către Adunarea Generală a ONU

onu

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, formată din 193 de membri, a suspendat joi Rusia din funcţia de membru al Consiliului ONU pentru Drepturile Omului ca răspuns la presupusele abuzuri pe care le comite în Ucraina.

La iniţiativa Statelor Unite ale Americii şi a aliaţilor săi, Adunarea Generală a ONU a aprobat această măsură cu 93 de voturi pentru, 24 împotrivă şi 58 de abţineri. O majoritate de două treimi din membrii cu drept de vot – exceptând abţinerile, care nu contează – a fost necesară pentru a suspenda Rusia din consiliul format din 47 de ţări, alese pentru mandate de trei ani, potrivit Agerpres.

Pe lângă Statele Unite şi Ucraina însăşi, ţările Uniunii Europene, naţiuni din America Latină precum Argentina, Chile, Columbia, Peru şi Uruguay, precum şi alte state precum Australia, Canada, Turcia şi Norvegia au susţinut măsura.

Printre cele 24 care au votat împotrivă se numără Rusia, China, Cuba, Iran, Nicaragua, Siria şi Kazahstan. China a denunţat un „demers pripit”, o „turnare de gaz pe foc” şi un „precedent periculos”, potrivit AFP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri