Caută
Close this search box.

Rusia, nouă ofensivă spre orașul Liman, din Regiunea Donețk

rusia

Înaltul comandament al armatei ucrainene a informat despre o nouă ofensivă rusă, spre Liman, oraş estival din regiunea Doneţk, de la Marea de Azov, în cadrul operaţiunilor forţelor ruse, pentru preluarea controlului asupra întregului Donbas, în timp ce asediul oraşului Mariupol, port strategic, continuă, relatează EFE.

Obiectivul clar al trupelor ruse este capturarea Mariupolului şi preluarea sub control total a întregii Regiuni Herson, potrivit buletinului actualizat al Statului Major al armatei ucrainene, privind evoluţiile de pe front în cea de-a 56-a zi a invaziei Rusiei în Ucraina, notează Ukrinform, potrivit Agerpres.

Continuă asediul parţial al Harkovului, al doilea oraş ca importanţă din Ucraina, situat de asemenea în estul ţării, supus unor intense bombardamente de săptămâni în şir, unde a avut loc o regrupare a trupelor ruse.

Localitatea Kreminna a fost preluată sub control rusesc, fiind primul oraş căzut în mâinile ruşilor, după anunţul începerii ofensivei pe tot frontul din Donbas, în est.

Liman pare să fie ţinta principală a trupelor ruse, pentru moment, conform comandamentului ucrainean, care semnalează o intensificare a atacurilor ruseşti la Marinka, un alt oraş din Doneţk.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri