Caută
Close this search box.

Șeful diplomației israeliene acuză Rusia în premieră de crime de război

Ministrul israelian al afacerilor externe, Yair Lapid, a acuzat Federația Rusă de crime de război, potrivit The Times of Israel, care notează că până acum politica era aceea de a evita învinuirea explicită a Moscovei.

„O țară mare și puternică a invadat un vecin mai mic fără vreo justificare. Încă o dată, pământul este stropit cu sângele civililor nevinovați”, a declarat Yair Lapid, marți, în Cipru, într-o conferință comună de presă cu omologul său cipriot și cu cel elen, conform comunicatului transmis de purtătorul său de cuvânt.

Purtătorul de cuvânt spune că afirmațiile lui Lapid au făcut parte dintr-o declarație comună cu Cipru și Grecia, însă deocamdată este neclar dacă Atena și Nicosia le susțin, transmite B1TV.

„Imaginile și mărturiile din Ucraina sunt oribile. Forțele ruse au comis crime de război împotriva unei populații civile lipsite de apărare. Condamn ferm aceste crime de război”, a subliniat șeful diplomației israeliene.

Tot marți, premierul israelian Naftali Bennett a condamnat crimele din orașul ucrainean Bucea, însă a evitat să pună răspunderea pe seama forțelor ruse.

Potrivit Reuters, Statul Israel a fost reținut în criticile sale la adresa Rusiei, invocând mai degrabă eforturile lui Naftali Bennett pentru intermedierea păcii. În plus, israelienii doresc să își mențină deschise canalele de comunicare cu armata rusă în Siria, unde armata israeliană execută adesea atacuri aeriene asupra țintelor iraniene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri