Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresat joi Parlamentului portughez pentru a solicita sprijinul acestei ţări care va marca luni 48 de ani de la Revoluţia Garoafelor, care a pus capăt mai multor decenii de dictatură fascistă şi unui război colonial, relatează AFP.

„Poporul dvs, care va comemora în curând Revoluţia Garoafelor, care v-a eliberat de dictatură, ştie foarte bine ce simţim. (…) Ştiţi ce aduc Ucrainei moartea şi dictatura”, a declarat el în cadrul unui discurs prin videoconferinţă.

Ca şi la precedentele sale intervenţii similare în faţa parlamentelor occidentale, printre care Parlamentul European şi Adunarea Generală a ONU, Zelenski a apărut îmbrăcat în haine militare, aşezat în faţa drapelului ţării sale, vorbind în ucraineană cu traducere simultană, potrivit Agerpres.

„Nu ne batem numai pentru independenţa noastră, ci pentru supravieţuirea noastră”, a pledat el, înainte de a cere trimiterea de „armament greu” sau susţinerea Lisabonei pentru un nou val de sancţiuni împotriva Moscovei în urma invadării Ucrainei de către armata rusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.