Caută
Close this search box.

Zelenski: Moscova a pierdut contactul cu realitatea. Ne acuză pe noi de ceea ce au comis trupele ruse

zelenski

În discursul său de duminică seara, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Rusia că „a pierdut legătura cu realitatea într-o așa măsură încât ne acuză că am comis ceea ce în mod evident au comis trupele ruse”, transmite The Guardian.

Spun că nu ei au comis crimele de la Bucha, ci noi, cu toate că este evident pentru toată lumea că oamenii au fost uciși în timpul ocupației armatei ruse. Spun că atacul cu rachete de la Kramatorsk nu a fost comis de ei, ci de noi. Și asta cu toate că propagandiștii lor au fost cei care au anunțat atacul. Cu toate că rachetele au fost lansate din teritoriile controlate de ei. Despre toate satele și orașele distruse spun același lucru, că nu au fost ei, ci noi. Știți de ce se întâmplă asta? Din lașitate” – a declarat Zelenski.

Președintele ucrainean a subliniat că Rusia se pregătește să lanseze „operațiuni și mai vaste” în estul Ucrainei.

Zelenski a mai spus că este recunoscător pentru schimbarea recentă a poziției Germaniei față de conflict.

Am vorbit astăzi cu cancelarul Germaniei Olaf Scholz despre cum să fie aduși în fața justiției toți cei vinovați de crime de război și despre cum să fie înăsprite sancțiunile împotriva Rusiei pentru a o forța să aleagă pacea. Mă bucur să constat că poziția germană s-a schimbat recent în favoarea Ucrainei. Consider că este absolut logic, pentru că această poziție este susținută de majoritatea germanilor. Și le sunt recunoscător. Mă aștept ca tot ceea ce am convenit să fie pus în aplicare”, a mai spus Zelenski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri