Caută
Close this search box.

A spune unui bărbat că e „chel” e hărțuire sexuală, a decis un judecător

Un judecător din Marea Britanie a stabilit că a spune unui bărbat că are chelie constituie hărțuire sexuală deoarece echivalează cu remarcile privind sânii femeilor.

Sentința a fost pronunțată într-un proces dintre un electrician și British Bung Company, compania la care a lucrat. Instanța urmează să stabilească ce despăgubiri va primi bărbatul.

Tony Finn a fost concediat în mai 2021, după aproape 24 de ani de muncă în British Bung Company. El a dat compania în judecată acuzând, printre altele, că a fost victima unei hărțuiri sexuale după ce Jamie King, unul dintre supervizorii fabricii, i-a spus într-o discuție din iulie 2019 că e chel.

Judecătorul a trebui să stabilască dacă asta e hărțuire sau o simplă insultă.

E greu să ajungi la altă concluzie decât că dl King a spus acele vorbe cu scopul de a viola demnitatea (dl-ul Finn) și de a crea un mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator pentru acesta”, se arată în decizia magistratului, citată de The Guardian.

Judecătorul a considerat că există o legătură între cuvântul „chel” și caracteristicile unui anumit sex, or referirile sexuale sunt interzise.

Compania a spus că și femeile chelesc, dar magistratul a considerat că acesta e un fenomen mult mai des întâlnit în rândul bărbaților, transmite B1TV.

Citeşte şi: Netflix ar putea oferi transmisiuni directe

Judecătorul a făcut referire la un alt caz în care un bărbat a fost găsit vinovat de hărțuire sexuală după remarci privind mărimea sânilor unei femei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri