Aproape 100 de refugiaţi ucraineni din București au aflat că vor fi mutaţi din căminul Colegiului Energetic din Bucureşti, după ce administratorii au anunţat că nu îi mai pot adăposti.

Aceștia vor fi adăpostiți în continuare în București într-o clădire a Colegiului Ferdinand.

Potrivit Europa FM, aproape 100 de refugiaţi ucraineni – femei, bătrâni şi copii – vor fi mutaţi din căminul Colegiului Energetic din Bucureşti, după ce administratorii spaţiului au transmis că nu îi mai pot adăposti.

”Vor fi mutaţi, cu acordul lor, într-o clădire a Colegiului Ferdinand. Iniţial era în discuţie să fie mutaţi în Voluntari, dar oamenii au vrut să rămână în Bucureşti. Vor primi şi trei mese”, a declarat prefectul Capitalei, Toni Greblă, la Europa FM.

Acesta a explicat că spaţiile de cazare de la internatul Colegiului Energetic din Sectorul 5 vor fi necesare elevilor, care de luni încep pregătirile pentru examenele naţionale şi Bacalaureat.

Numărul cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţară vineri a crescut cu 0,1% faţă de ziua precedentă, informează Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

„În data de 20.05.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 85.472 de persoane, dintre care 8.823 de cetăţeni ucraineni (în creştere cu 0,1% faţă de ziua precedentă). Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în România 4.536 cetăţeni ucraineni (în creştere cu 2%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 1.024 cetăţeni ucraineni (creştere cu 18,9 %)”, precizează un comunicat transmis, sâmbătă, de IGPF.

De la declanşarea acestei crizei până vineri, la ora 24,00, au intrat în România 985.774 cetăţeni ucraineni. De asemenea, începând cu 10 februarie 2022, au intrat în ţară noastră 1.020.303 ucraineni.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Interne informează că, în ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră.

„De la începerea conflictului din Ucraina, 4.349 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională”, arată MAI.

Citeşte şi: VIDEO CTP: Domnul acesta, șeful AUR, este de meserie provocator

Sursa citată menţionează că, la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 44,7%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here