Preşedintele interimar al USR Cătălin Drulă a afirmat că, în cazul în care creşte o singură taxă, în acest an, atunci „guvernul securisto-socialist trebuie să-şi dea demisia”.

„Coaliţia sărăciei se întâlneşte astăzi, ca să schimbe sistemul de impozite. Dacă o singură taxă creşte, guvernul securisto-socialist trebuie să-şi dea demisia. În sfârşit, Iohannis are ocazia să urmărească cu atenţie şi îngrijorare şi să trimită acasă acest executiv al falimentului”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Liderii coaliţiei se reunesc, luni, la ora 18.00, la Palatul Victoria, în şedinţă. Coaliţia aşteaptă de la Ministerul Finanţelor, în maximum o săptămână, analiza privind modificările la Codul Fiscal care ar urma să intre în vigoare începând de anul viitor, precum şi alte măsuri care vor fi luate de Executiv, în partea a doua a anului, pentru a combate efectele creşterii inflaţiei.

Liderii politici vor discuta şi despre stadiul implementării PNRR.

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a declarat luni, despre dorinţa PSD de a se introduce o cotă progresivă, că Liviu Dragnea a încercat doi ani de zile să schimbe cota unică, şi ceea ce face acum este aceeaşi meteahnă, iar PSD merge în aceeaşi direcţie.

El a mai spus că pentru PNL este o linie roşie faptul că nu se vor introduce taxe şi impozite noi, încă de la formarea coaliţiei.

În schimb, preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a declarat la Parlament, despre discuţiile privind impozitarea progresivă versus cota unică, că o decizie se va lua numai după conosultarea partenerilor sociali şi a mediului de afaceri, el arătând că în România, munca e impozitată mult prea mult, faţă de impozitarea capitalului.

Despre afirmaţiile liderilor PNL că nu renunţă la cota unică, Ciolacu a spus că aceştia folosesc un slogan şi a menţionat că nu va fi de acord cu o mărire a TVA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here