Elena Udrea, aflată în arest în Bulgaria, a scris pe Facebook un mesaj către ministrul Justiției din România – Cătălin Predoiu. Ea spune că stă arestată într-o altă țară, după o condamnare ilegală.

Udrea susţine că „Unii cetăţeni români (n.r.: se referă la condamnaţi care fug de închisoare, prin ţări străine) își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justiție decât România”.

Apoi spune că ei i se întâmplă un abuz:

Cum vi se pare faptul ca stau arestata de 50 de zile într-o țară europeana pentru ca am fost condamnata ilegal, intai de un complet de 3 judecatori care nu era specializat si din care facea parte Florentina Dragomir, care exercita fara drept functia pentru ca nu indeplinea juramantul de credinta, apoi de un complet de 5 judecatori constituit cu incalcarea grava a legii, iar contestatia in anulare in care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsa doar mie dintre toate cazurile similare, incalcandu-se atat decizia 685/2018 a CCR cat si decizia CJUE din 21.12.2021?

Cerinţa ca din completul de 3 de la Înalta Curte să fie judecători specializaţi în cazuri de corupţie este una dintre invenţiile destructive ale CCR controlate de PSD. În ce priveşte a doua acuzaţie: în România, magistraţii nu sunt obligaţi, dacă au dat, pe o speţă, la cinci inculpaţi, achitare, ori condamnare cu suspendare, să facă acelaşi lucru cu toţi inculpaţii.

Statul magistraţilor le permite să hotărască în fiecare speţă, la fiecare inculpat, conform conştiinţei profesionale. Şi dacă toate probele disculpă un împricinat, judecătorul poate decide condamnarea acestuia, conform conţtiinţei sale profesionale, şi viceversa. Adică, dacă toate probele îl inculpă, poate decide achitarea. Lucru care de altfel s-a petrecut în multe speţe juridice notorii public.

Mai jos, ce scrie Elena Udrea:

„Înteleg domnule Ministru al Justiției ca sunteti preocupat de faptul ca unii cetățeni români, abuzați de justiția pe care o păstoriți din 2007 (cu mici întreruperi), își caută dreptatea în Europa, deci în țări cu standarde mult mai înalte de justiție decât România.

Dar despre abuzul care mi se întâmplă mie ce părere aveți domnule ministru? Cum vi se pare faptul ca stau arestata de 50 de zile într-o țară europeana pentru ca am fost condamnata ilegal, intai de un complet de 3 judecatori care nu era specializat si din care facea parte Florentina Dragomir, care exercita fara drept functia pentru ca nu indeplinea juramantul de credinta, apoi de un complet de 5 judecatori constituit cu incalcarea grava a legii, iar contestatia in anulare in care am cerut rejudecarea dosarului tocmai ca urmare a acestei compuneri a completului, mi-a fost respinsa doar mie dintre toate cazurile similare, incalcandu-se atat decizia 685/2018 a CCR cat si decizia CJUE din 21.12.2021?

Dar despre faptul ca fetita mea de 3 ani nu m-a vazut de aproape 2 luni din cauza acestor abuzuri ale justitiei dumneavoastra, ce parere aveti? Aveti vreo parere? Care este pozitia dvs ca Ministru al Justitiei fata de acest caz? Dar fata de haosul general de la ICCJ, unde unii judecatori dau decizii cand pro cand contra curtii constitutionale, chiar si contra CJUE, iar altii ar vrea dar nu au curajul sa respecte deciziile CCR pentru ca se pare ca sunt amenintati, unde nu s-a stabilit inca o pozitie coerenta si unitara fata de falsul conflict intre CCR si CJUE ( in realitate nu exista niciun conflict, dar nici asta nu aveti curajul sa transati)?

Ca membru al CSM, ati ridicat acest subiect in sedintele consiliului? Dar despre condamnarile neprevazute de legea penala, ori prescrise, despre faptul ca s-a ajuns din cauza lasitatii unor magistrati si a slabei calitati a clasei politice, sa se dea pedepse mai mari pentru o eventuala mita de 25 de mii euro, decat pt omor, rapiri, violuri si talharii. De 3 ani justitia dvs inca nu l-a condamnat pe monstrul din Caracal, celebrul Dinca, asta nu va preocupa?

Cetatenii Romaniei apartin Europei, si asa cum au dreptul sa aleaga o scoala mai buna, un loc de munca mai bun, la fel au dreptul sa isi caute dreptatea daca in tara lor domneste haosul in Justitie, si sunt abuzati de cei care ar trebui sa aplice legea in mod corect, iar politicienii ca dvs si marea majoritate, nici macar opinii nu reusiti sa aveti sau nu indrazniti!

Nu e nevoie sa va straduiti sa ma aduceti in tara, daca dvs ca Ministru al Justitiei imi garantati ca in Romania mi se aplica si mie aceeasi lege precum s-a aplicat tuturor celor in situatia mea, vin singura domnule Predoiu! Daca nu puteti garanta unuia, sau mai multor cetateni ai tarii din guvernul caruia faceti parte aplicarea legii, la ce bun sa ramaneti in functie?

Domnule Predoiu, inca mai aveti sansa sa va ridicati si ca ministru la nivelul profesionistului in drept care sunteti! Nu o ratati! Ca cineva care a pus cateva caramizi importante la temelia carierei dumneavostra, imi permit aceasta sugestie”, a scris Elena Udrea, pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here