Antrenorul Portugaliei, Fernando Santos, a iniţiat procedurile de recuperare a mai multor milioane de euro plătite statului portughez, după o ajustare fiscală, contestând, la fel ca Federaţia Portugheză de Fotbal (FPF), orice delapidare în plata salariului său, a anunţat vineri FPF.

Potrivit săptămânalului Expresso, Fernando Santos, antrenorului Portugaliei din octombrie 2014, i-ar fi fost cerute de către organele fiscale 4,5 milioane de euro taxe suplimentare pe veniturile sale din 2016 şi 2017.

Potrivit acestui ziar, autorităţile fiscale ar fi ajuns la concluzia că antrenorul dorise să evite plata acestor taxe fiind plătit de federaţie printr-o firmă considerată „fictivă”, în loc să primească un salariu fixat printr-un contract de muncă, conform News.ro.

„În nicio circumstanţă Federaţia Portugheză de Fotbal sau Fernando Santos nu au ascuns sau sustrat informaţii referitoare la relaţia lor contractuală”, a asigurat FPF într-un comunicat de presă.

„Fernando Santos nu datorează niciun ban către Administraţia Fiscală”, a subliniat FPF, precizând că dacă procedura de arbitraj iniţiată de Santos i-ar dovedi dreptate, acesta ar avea dreptul „la rambursarea integrală a sumelor plătite”..

Antrenorul în vârstă de 67 de ani a oferit Portugaliei primele trofee majore din istoria sa, câştigând Euro-2016 apoi prima ediţie a Ligii Naţiunilor, organizată acasă în 2019.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here