Caută
Close this search box.

Igor Dodon recită aceeaşi poezie: „Un dosar politic cusut cu aţă galbenă”

igor dodon

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, reţinut pentru 72 de ore, pentru trădare de patrie şi acuzaţii de corupţie, afirmă într-o postare pe Facebook că dosarul său este unul politic, nefiind prima dată când consideră că a devenit „ţinta unei justiţii regizate şi dirijate politic”.

„Stimaţi colegi, prieteni, dragi cetăţeni. Astăzi a fost o zi încordată pentru mine şi pentru familia mea. Înţelegeţi cu toţii asta şi ştiţi de ce.

Nu e prima dată când am devenit ţinta unei justiţii regizate şi dirijate politic. În ultimii ani au fost multe atacuri şi am trecut prin diferite campanii de calomniere şi de acuzaţii nefondate.

Totuşi, niciodată nu s-a procedat într-un mod atât de vădit denigrator ca azi, când anchetatorii au organizat scurgeri selective ale unor imagini sau pur şi simplu au manipulat abil cu diferite date, cu scopul de a crea anumite reacţii negative la public.

Îmi pare rău că s-a procedat în aşa mod. Până şi în politică trebuie să existe omenie şi e grav dacă această omenie a fost sacrificată de dragul unor răfuieli personale cu un lider al opoziţiei”, afirmă Dodon, într-un tex postat pe pagina sa de Facebook, prin intermediul avocaţilor săi.

Aceştia nu explică şi de ce o rudă a lui Dodon a fost prinsă mestecând documente sensibile procesual.

Igor Dodon susţine că, pentru fiecare element aflat în atenţia procurorilor, are explicaţiile şi justificările necesare, „pentru a înlătura orice suspiciune sau bănuială de corupţie şi ilegalitate”.

„Acesta e un dosar politic cusut cu aţă galbenă. Şi sunt sigur că o judecată corectă şi necontrolată politic îmi va da dreptate.

Eu înţeleg foarte bine graba cu care guvernarea a decis să mă ancheteze şi să mă reţină. Eu nu mă voi lega de simbolismul acestei zile, ci voi privi lucrurile într-un context mai larg.

Maia Sandu şi PAS nu pot deloc gestiona situaţia economică şi socială din ţară. Asta o înţelege toată lumea, chiar şi cei din PAS”, a afirmat fostul preşedinte moldovean, în contextul în care ziua reţinerii sale a coincis cu ziua de naştere a succesorului său, Maia Sandu fost membru PAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri