Caută
Close this search box.

Înalta Curte a amânat cu o lună judecarea recursului în casaţie al Elenei Udrea, la Dosarul Gala Bute

elena udrea

Un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă a amânat pentru 20 iunie judecarea recursului în casaţie, prin care Elena Udrea încearcă să scape printr-o cale extraordinară de atac de condamnarea la 6 ani de închisoare, primită în Dosarul Gala Bute.

Trei avocaţi angajaţi de Udrea au încercat să determine instanţa să înceapă luni dezbaterile, însă judecătorii au amânat procesul, stabilind că trebuie refăcut ordinul european de anchetă, emis anterior, şi îndeplinirea procedurii de citare a Elenei Udrea, la locul unde aceasta este deţinută, în Bulgaria.

Anterior, Udrea a transmis prin avocaţii săi că nu vrea să fie audiată de judecătorii români, prin videoconferinţă, din Bulgaria, însă ar dori să fie prezentă la proces.

Elena Udrea a postat un mesaj pe Facebook, în care se plânge că a stat ilegal 46 de zile, în arest.

„Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestaţia în anulare doar MIE, dintre toate dosarele similare (Şova, Pop, Niţă, Vâlcov, Bica) şi mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal, în Dosarul Gala Bute.

Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestaţii, şi să se contrazică cu ceea ce ei înşişi au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicaţi sunt toţi, evident, in libertate”, a scris Udrea.

La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a plecat din România, înainte ca instanţa supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri