Caută
Close this search box.

Însănătoşită, Maia Sandu s-a întâlnit cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres

maia sandu

Maia Sandu a avut o întrevedere cu secretarul general al ONU, Antonio Guterres, care se află într-o vizită de două zile, în Republica Moldova.

Oficialii au discutat despre consecinţele războiului din Ucraina pentru țară şi despre eforturile autorităţilor de a continua, în ciuda situaţiei de securitate dificile din regiune, proiectele de dezvoltare a ţării.

„Moldovenii şi-au deschis frontierele, dar şi inimile şi casele cu foarte multă generozitate. Solicit puternic comunităţii internaţionale să sprijine masiv Moldova, care are nevoie de un suport financiar major”, a transmis Guterres, citat de Digi24.

O altă temă de discuţie a fost sprijinul din partea agenţiilor ONU în gestionarea actualei crize umanitare, inclusiv ajutorul financiar direct oferit refugiaţilor ucraineni şi familiilor care îi găzduiesc, relatează MOLDPRES care citează Serviciul de presă al instituţiei prezidenţiale.

Discuţiile au vizat şi noul Cadru de Parteneriat ONU-Moldova pentru următorii cinci ani, menit să susţină realizarea obiectivelor în domeniul drepturilor omului şi al dezvoltării, al consolidării statului de drept şi democraţiei şi să contribuie la îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale cetăţenilor.

Întâlnirea dintre Maia Sandu şi Antonio Guterres fusese programată iniţial pentru luni, dar a fost anulată de președinta Republicii Moldova din motive de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri