Caută
Close this search box.

Ministerul Apărării vrea să preia un spital din București. dar medicii refuză

vasile dîncu

Ministerul Apărării Naţionale vrea să preia Spitalul CF Witting din Capitală, aflat în subordinea Ministerului Transporturilor.

Reprezentanţii angajaţilor spun că medicii şi personalul auxiliar nu vor să treacă în subordinea Armatei.

Vasile Dîncu susţine că s-a înţeles deja cu ministrul Transporturilor pentru transfer şi că ar vrea ca Armata să preia şi alte unităţi medicale ale CFR din ţară, mai ales că, în lipsa investiţiilor, acestea s-au degradat foarte mult în ultimii ani.

Premierul recunoaşte că în aceste spitale nu mai sunt echipamente moderne, potrivit News.ro.

Spitalul Witting din Bucuresti a fost renovat in 2014 cu o finantare de la Banca Mondiala si are acum 318 paturi. Ministerul Apărării Naționale ar putea prelua unitatea medicală, așa cum a anunțat ministrul Vasile Dîncu. Acesta susține că Spitalul Militar are nevoie de spații, dar și de medici și de personal pentru a se extinde.

„M-am înţeles cu Ministrul Transporturilor, cu domnul vicepremier Grindeanu, în zona lor au rămas o serie de spitale ale transporturilor, spitale CFR sau de altă natură care nu mai pot să se dezvolte (…). Astfel că am stabilit să trecem câteva spitale din administrarea Ministerului Transporturilor în cadrul Ministerului nostru, pentru că noi avem nevoie de a dezvolta un sistem medical militar modern, în care avem nevoie şi de alte spaţii”, a declarat Vasile Dîncu, citat de News.ro.

Premierul Nicolae Ciucă a spus că „a fost o discuție ținând cont de situația în care se găsesc astăzi spitalele CFR și de imposibilitatea menținerii și dezvoltării lor în sensul aducerii la un nivel de echipamente și dotare moderne”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri