Caută
Close this search box.

Prima convorbire între Pentagon și Kremlin de la începutul războiului din Ucraina

sua

Șeful Pentagonului, Lloyd Austin, a avut vineri, 13 mai, o convorbire telefonică cu ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu.

În timpul discuțiilor, oficialul american a cerut o încetare imediată a focului în Ucraina și a subliniat importanța menținerii liniilor de comunicare, informează Reuters.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, aceasta a fost prima conversație a lui Austin cu Șoigu din 18 februarie.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a raportat că Șoigu și Austin au abordat subiecte de actualitate ale securității internaționale, inclusiv situația din Ucraina, potrivit B1.

„Nu avem date, dar am văzut semne arătând că ucrainenii sunt duşi din Ucraina în Rusia”, a declarat John Kirby, întrebat în cursul unui briefing de presă despre afirmaţiile guvernului ucrainean, potrivit cărora, 1,2 milioane de persoane ar fi fost astfel deportate în Rusia şi plasate în lagăre.

„Nu ştiu câte lagăre sunt ori cum arată. Dar avem informaţii că ucrainenii sunt trimişi împotriva voinţei lor în Rusia”, a mai adăugat John Kirby.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri