Republica Moldova este dispusă să detaşeze în Ucraina un contingent de genişti pentru operaţiuni de deminare, i-a transmis astăzi omologului său ucrainean Dmitro Kuleba ministrul de Externe moldovean, Nicu Popescu, în cadrul discuţiilor purtate în marja reuniunii miniştrilor de Externe ai ţărilor G7, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

Cu prilejul acestei întrevederi, la care au fost abordate evoluţii ce vizează securitatea regională, Nicu Popescu a reafirmat ataşamentul Republicii Moldova faţă de independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei.

De asemenea, ministrul Nicu Popescu l-a informat pe omologul său ucrainean despre acţiunile întreprinse de către autorităţile de la Chişinău în sprijinul Ucrainei, inclusiv în cadrul organizaţiilor internaţionale.

„L-am asigurat pe Dmitro Kuleba de toată deschiderea de a oferi în continuare asistenţă cetăţenilor ucraineni aflaţi temporar pe teritoriul ţării noastre, precum şi acordarea de asistenţă umanitară părţii ucrainene, ambii exprimându-ne speranţa în oprirea cât mai rapidă a războiului din Ucraina”, a subliniat Nicu Popescu, potrivit TVR.

Un subiect prioritar al acestor discuţii l-a constituit domeniul electroenergetic.

Totodată, interlocutorii s-au referit la aspiraţiile europene ale celor două ţări, Republica Moldova şi Ucraina transmiţând Comisiei Europene chestionarul completat pentru obţinerea statutului de ţară candidat în vederea aderării la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here