Caută
Close this search box.

Rușii nu își respectă promisiunea, de încetare a focului la Azovstal

azovstal

‘Ruşii nu îşi respectă promisiunea de încetare a focului” la complexul siderurgic Azovstal, din Mariupol, ultimul bastion ucrainean în acest oraş port devastat de bombardamente, a afirmat joi un comandant al batalionului Azov care apără oţelăria, informează AFP.

„Ruşii nu îşi respectă promisiunea de armistiţiu şi nu permit evacuarea de civili”, în continuare refugiaţi alături de combatanţi în subteranele acestei imense uzine, a afirmat Sviatoslav Palamar, comandant-adjunct al regimentului Azov într-un mesaj video pe Telegram.

Kremlinul a afirmat înainte de aceasta că mai multe coridoare umanitare funcţionează la Azovstal şi că armata rusă respectă acolo acordul de încetare a focului, pe care l-au anunţat cu o zi înainte, pentru joi, notează Agerpres.

„În urmă cu trei zile, duşmanul a pătruns pe teritoriul Azovstal, unde continuă lupte violente şi sângeroase”, a adăugat Palamar, confirmând afirmaţiile anterioare ale comandantului regimentului Azov, Denis Prokopenko.

În înregistrarea sa video, Palamar a salutat încă o dată rezistenţa şi eroismul ultimilor combatanţi, aflaţi încă în uzina Azovstal.

În faţa unei situaţii considerate limită, el a cerut ajutorul comunităţii internaţionale şi al preşedintelui Zelenski, pentru a-i evacua pe civilii rămaşi – circa 200, potrivit primarului oraşului Mariupol, Vadim Boicenko – şi militarii „răniţi, care sunt în agonie, în absenţa unor tratamente medicale adecvate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri