Marţi, a fost scandal în comisiile reunite de buget și industrii din Camera Deputaților, la dezbaterea legii offshore. Parlamentarii din comisiile de specialitate au adoptat legea offshroe, urmând ca aceasta să intre la votul final din Camera Deputaților, care e cameră decizională.

Parlamentarii AUR au agresat invitații la dezbateri, în timp ce restul parlamentarilor au cerut evacuarea membrilor AUR participanți la ședința comisiei.

La finalul dezbaterilor, ministrul energiei Virgil Popescu a fost îmbrâncit de George Simion. „S-a pus în fața mea”, a fost replica liderului AUR.

Liderul deputaţilor AUR, George Simion, a declarat, marţi, că legea offshore este foarte importantă şi nu înţelege graba cu care actul normativ este trecut prin Parlament, beneficiarul gazelor din Marea Neagră fiind o companie de stat, dar nu a statului român, ci a celui austriac.

Înainte de începerea şedinţei, deputatul AUR a protestat faţă de faptul că ministrul Energiei, Virgil Popescu, s-a aşezat, în sala de dezbateri, între reprezentanţii mai multor firme, între care OMV Petrom.

„Domnul e reprezentant al OMV Petrom, acesta e ministrul Energiei. (…) Nevastă-sa are o benzinărie la OMV Petrom şi vine astăzi în faţa noastră. E un hoţ (ministrul Energiei – n.r.)! Hoţul – OMV! Bravo!”, a susţinut George Simion, potrivit Agerpres.

Ulterior, ministrul Energiei şi-a schimbat locul în sala de şedinţe.

Totodată, în timpul dezbaterilor, parlamentarul AUR Dan Tănasă a agresat verbal mai mulți reprezentanți ai Federației Patronale Petrol și Gaze. Acesta i-a numit „slugoi”, „gunoaie” sau „obraznici”.

La finalul dezbaterilor, când au părăsit sala de ședință, liderul AUR George Simion și ministrul Energiei Virgil Popescu au avut o altercație în Parlament. „Ce faci, derbedeule, de ce mă împingi, mă?”, i-a strigat Popescu lui Simion, în timp ce se îmbulzeau pe ușile din Parlament. Întrebat de ce l-a împins, George Simion a spus: „Pentru că s-a pus în fața mea”.

Parlamentarii din comisiile de specialitate au adoptat marți legea offshroe, urmând ca aceasta să intre la votul final din Camera Deputaților, care e cameră decizională.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat marţi că, odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma.

„Odată cu începerea exploatărilor din Marea Neagră, statul român, România va produce practic mai multe gaze decât va putea consuma. Avem timp până la sfârşitul anului 2026, 2027 să ne pregătim în aşa fel încât să consumăm cât mai mult şi vom deveni şi un furnizor de securitate energetică regională”, a susţinut Virgil Popescu, la dezbaterea în comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor pe proiectul legii offshore.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here