Caută
Close this search box.

Al cincilea zbor spaţial cu echipaj uman al Blue Origin, efectuat cu succes

Racheta New Shepard de la Blue Origin a transportat cu succes alţi şase turişti spaţiali, sâmbătă, în cadrul unui zbor de zece minute care a marcat al cincilea succes pentru o astfel de misiune a companiei lui Jeff Bezos, informează AFP.

Lansarea a fost amânată în mai după ce unul dintre sistemele de rezervă ale rachetei New Shepard nu funcţiona conform aşteptărilor.

Decolarea a avut loc din vestul statului american Texas la ora locală 08.26 (01.26 GMT).

După un zbor de zece minute, capsula care îi transporta pe cei şase pasageri a aterizat lin pe o câmpie vastă şi aridă, scăldată de lumina soarelui, potrivit Agerpres.

Din echipaj a făcut parte Katya Echazarreta, de 26 de ani, care a devenit prima femeie născută în Mexic care a ajuns în spaţiu şi cea mai tânără femeie din Statele Unite care a depăşit „ultima frontieră”. Ea este inginer şi a fost sponsorizată de un program care vizează democratizarea spaţiului, numit Space for Humanity.

Echipajul l-a inclus de asemenea pe al doilea brazilian care a ajuns în spaţiu, Victor Correa Hespanha, precum şi pe oamenii de afaceri Hamish Harding, Jaison Robinson, Victor Vescovo şi Evan Dick. Acesta din urmă a mai făcut această călătorie în cadrul celui de-al treilea zbor cu echipaj uman al New Shepard, în decembrie anul trecut.

Nu a fost dezvăluit preţul plătit de turiştii spaţiali pentru această călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri