Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, şi omologul său din Republica Serbia, Tomislav Momirovic, au semnat, joi, la Timişoara, Memorandumul privind construcţia autostrăzii Timişoara – Moraviţa, care va lega rutier cele două ţări, printr-o autostradă, până la Belgrad.

Sorin Grindeanu a declarat că banii necesari finanţării lucrărilor pe tronsonul de 73 de kilometri există, fiind asiguraţi din fonduri europene, iar în primăvara viitoare va fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia şoselei.

„O dată cu semnarea acestui Memorandum, trecem la profil de autostradă Timişoara – Moraviţa. În anul 2016, a mai fost o tentativă de a se semna un astfel de Memorandum, dar, din păcate, partea română nu a considerat o prioritate acest proiect.

L-am reluat şi în acest moment ne aflăm în elaborarea studiului de fezabilitate. În toamna acestui an vom termina studiul de fezabilitate, iar în primăvara anului viitor va fi lansată licitaţia pentru proiectare şi execuţie, ceea ce înseamnă ca, după evaluarea ofertelor, sper eu, în vara viitoare să înceapă să se lucreze.

Avem finanţare, acest proiect face parte din Masterplanul de Transport al României. Lipsea acest Memorandum, pentru a avea pentru a avea autostradă, şi nu drum expres”, a detaliat Sorin Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here