Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat la Parlament că impozitarea progresivă nu va fi implementată anul acesta şi crede că nici anul viitor, dar e o bază de discuţie.

El spune că e posibil ca în viitor să se vină cu un sistem de impozitare în toate ţările UE. Despre impozitarea pensiilor speciale, Ciolacu a arătat că e incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât ai avut în activitate. Părerea lui este că acolo trebuie venit cu impozitare de peste 90%.

”Impozitarea progresivă, nu am spus niciodată şi nu spun nici astăzi. Nu va fi implementată anul acesta, şi nu cred că nici anul viitor, dar este o bază de discuţie şi ştiţi că porneşte digitalizarea de la ANAF, de la Vamă, de la autorităţile locale, fiindcă trebuie ceva integrat.

Să vedem cum construim viitorul împreună, să ieşim din zona de sloganuri, să ne rupem că domnule distrugem mediul de afaceri. Nu am văzut mediul de afaceri distrus nici în Franţa, nici în Germnaia, nici în Italia, nici în Polonia, niciunde în Europa unde există acest sistem de impozitare progresivă, şi să începem să creionăm, în coaliţie, împreună cu partenerii sociali, cu mediul de afaceri, o perspectivă de viitor a României”, a spus Ciolacu.

El a precizat că este prima oară când o coaliţie îşi asumă acest lucru, şi PSD, şi PNL şi UDMR.

”Dacă vrem să scoatem breaking news că s-a certat Ciolacu cu Ciucă, nu am nicio problemă, că aveţi şi dumneavoastră meseria dumneavoastră şi e normal să ne ţineţi captaţi cu acest lucru.

Nu este o ruptură în interior, dar eu cred că este necesar să discutăm. Adevărat, mai există politicieni, care, normal, încearcă să apară la televizor cu ceva fantastic, să aibă păreri, dacă nu mai e cota unică.

Nu ştiu care mai e cota unică, e 5, e 10, e 16, e 9. Cotă unică este cotă unică. Ne-am apucat să scoatem din excepţii, un lucru foarte bun şi recomandare a auditorilor interni cât şi a auditorilor externi, încet, încet să scoatem aceste excepţii”, a spus Marcel Ciolacu.

El a precizat că, în urma discuţiilor cu comisarul Schmit (comisarul pentru locuri de muncă, Nicolas Schmit, nr) şi cancelarul Germaniei, ”e posibil ca în viitor să venim cu un sistem de impozitare, la toate ţările membre UE”.

”Poate este nevoie să venim cu o viziune europeană, peste tot, astfel încât să creăm un cadrul concurenţial adecvat în interiorul Uniunii Europene. Lucrurile sunt într-o dinamică. Dacă dorim să mergem simplist, că eu m-am certat cu Ciucă, nu am nici o problemă, vă anunţ că nu m-am certat cu Ciucă, chiar am vorbit astăzi de dimineaţă.

Şi avem în continuare aceste discuţii, şi cu BNR, şi cu FMI, şi cu toată lumea, să ne luăm toate informaţiile, pentru ca deciziile politice, care o să ne afecteze pe toţi (..) să fie cele corecte”, a afirmat el, conform News.ro.

Despre impozitarea pensiilor speciale, Ciolacu a arătat: ”Dacă am venit cu şapte proiecte, continuăm să venim cu proiecte în aceeaşi logică, crezând că dacă facem acelaşi lucru o să avem un efect..ştiţi că este teoria tâmpitului.

Nu vom reuşi. Ori schimbăm sistemul, fiindcă e incorect să ieşi la pensie şi să ai venituri mai mari decât ai avut în activitate. Acolo, părerea mea este că trebuie venit cu impozitare peste 90%”.

Liderul PSD a precizat că trebuie făcută o analiză pe categorii, pentru că sunt pensii speciale, ocupaţionale.

”E incorect ceea ce s-a întâmplat în aceşti 30 de ani. Nici excepţiile, să ştiţi că ele nu au apărut din senin, nu le-a visat vreun parlamentar, ele sunt rodul unor influenţe pe o perioadă de 30 de ani, în care toată clasa politică s-a implicat şi acum a venit momentul adevărului, cu aceste crize suprrapuse. El a precizat că e ilogic.

”Niciunde în lumea asta, cu excepţia României, cineva care iese la pensie câştigă mai mult decât a avut în activitate”, a explicat el. ”Eu nu am auzit de ceva mai nesustenabil sau mai incorect. La asta m-am referit, la acea excepţie, nu la un prag”, a completat el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.