David Popovici va fi răsplătit pe măsura performanțelor obținute la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta. Guvernul României scoate bani din Fondul de Rezervă pentru a-l premia.

Guvernul îl va premia pe David Popovici din Fondul de Rezervă al statului. Dublul campion mondial va primi 1 milion de lei, echivalentul a aproximativ 200.000 de euro.

Cele două medalii de aur pe care David Popovici le-a obținut la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta îi aduc sportivului român nu doar glorie, ci și recompense pe măsură.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a anunțat azi că înotătorul va fi premiat de Guvern cu 1 milion de lei, iar banii sunt din Fondul de Rezervă.

”Am luat decizia de a recunoaște performanța sportivului David Popovici și, fiind vorba despre o performanță exceptională, să avem o recunoaștere pe măsură.

Am hotărât să îi fie alocată din Fondul de rezerva al Guvernului suma de 1 milion de lei”, a spus Ciucă, la finalul ședinței de Guvern de azi, conform Fanatik.

David Popovici este primul sportiv român campion mondial în probele masculine. Ascensiunea fulminantă a adolescentului de 17 ani l-au transformat într-o vedetă mondială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here