Caută
Close this search box.

Emma Răducanu s-a retras accidentată de la WTA Nottingham

emma răducanu

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu, campioana de la US Open, s-a retras de la turneul WTA 250, din oraşul englez Nottingham, după ce s-a accidentat, în meciul din primul tur cu elveţianca Viktorija Golubic, ceea ce pune sub semnul întrebării participarea sa la Wimbledon, transmite Reuters.

Emma Răducanu, locul 11 WTA, s-a retras când era condusă cu 4-3, în primul set, la aproape o jumătate de oră de la începutul meciului, după ce a suferit o accidentare în zona abdomenului sau a coastelor.

Jucătoarea în vârstă de 19 ani, al cărei tată este român, nu mai are un antrenor cu normă întreagă, după despărţirea de germanul Torben Beltz, în aprilie.

Jucătoarea britanică a devenit celebră în întreaga lume în septembrie anul trecut, când a reuşit să câştige turneul de Mare Şlem de la Flushing Meadows (US Open) venind din calificări. Ea este prima reprezentantă a Marii Britanii care a cucerit un trofeul de Grand Slam, după Virginia Wade, în 1977.

După acest succes răsunător, performanţele sale nu s-au mai ridicat la nivelul aşteptărilor.

Răducanu a fost eliminată recent în turul al doilea la Roland Garros. În 2021, ea a atins optimile de finală Wimbledon, însă va trebui să se refacă rapid pentru a concura la ediţia din acest an, programată între 27 iunie şi 10 iulie.

Jucătoarea care a beneficiat marţi de abandonul lui Răducanu, Viktorija Golubic (55 WTA), o va întâlni în optimi de finală pe altă britanică, Heather Watson (102 WTA).

În optimi a acces şi principala favorită, grecoaica Maria Sakkari (5 WTA), ce a învins-o clar marţi pe jucătoarea columbiană Camila Osorio (61 WTA), 6-2, 6-3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri