Şefa guvernului francez, Elisabeth Borne, a cerut miercuri includerea dreptului la avort în Carta drepturilor fundamentale a UE şi de asemenea în Constituţia Franţei, solicitare venită în urma recentei decizii a Curţii Supreme a SUA care a anulat în această ţară jurisprudenţa ce garanta dreptul femeilor la avort, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

”În contextul acestui regres, inclusiv ca urmare a faptului că în Europa extrema dreaptă pune sub semnul întrebării dreptul la avort, rezultă importanţa de a-l înscrie ca drept fundamental”, a justificat Elisabeth Borne în declaraţii acordate presei în timp ce vizita un centru de planificare familială la Paris.

Unele grupuri parlamentare au anunţat deja proiecte de lege pentru înscrierea avortului ca un drept fundamental în Constituţia franceză.

”Să dispună liber de corpul lor este un drept fundamental al femeilor”, a mai spus şefa guvernului francez, în opinia căreia decizia Curţii Supreme a SUA este ”un avertisment foarte ferm care ne arată că, în ce priveşte drepturile femeilor, nimic nu poate fi considerat ca obţinut definitiv”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.